< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Miķeļdiena Piejūras brīvdabas muzejā

Miķeļdiena Piejūras brīvdabas muzejā

2020-10-06, 10.57

Tieši pašā Miķeļdienā, 29. septembrī, Piltenes vidusskolas paši mazākie skolēni – pirmklasnieki devās uz Ventspils Piejūras brīvdabas muzeju iepazīt šos gadskārtu svētkus un arī ar tiem saistītās senču tradīcijas. Pirms pasākuma klases stundā tika pārrunāti drošības noteikumi, kas jāievēro braucot ekskursijā. Tāpat sociālajās zinībās skolēni noskaidroja, kas ir muzejs, kāpēc tas vajadzīgs un arī to, kāpēc mums jāzina, kas notika senos laikos un kā senāk svinēja svētkus.

Šajā laikā gan latviešu valodā, gan mūzikā skolēni iepazīst šos gadskārtu svētku, tāpēc būtiski bija tas, ka skolēni piedzīvo šo notikumu klātienē, papildinot mācību procesu ar pozitīvām emocijām, praktisku darbošanos un iegūstot zināšanas par Miķeļdienu.

Skolēniem muzejā patika apskatīties senās ēkas un priekšmetus, kurus mūsdienās vairs ikdienā nelieto. Tāpat interesanti bija iet rotaļās, taisīt Jumi no salmiem, radīt skaņas ar dažādiem priekšmetiem un skaņu rīkiem, kā arī kopā uzdejot.

 

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm