< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Bahs joprojām nepārspēts

Bahs joprojām nepārspēts

2020-10-20, 08.42

12. oktobrī Piltenes vidusskolas 7. un 8. klases skolēni devās uz Liepāju, lai koncertzālē “Lielais dzintars” apmeklētu koncertuzvedumu “BAHS. JOPROJĀM NEPĀRSPĒTS”. Koncertā piedalījās: Laikmetīgās dejas grupa “Buras”, Raimonds Petrauskis (taustiņi), Oskars Petrauskis (saksofons), Ernests Mediņš (sitaminstrumenti), Miks Akots (ģitāra), Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris INTIS, diriģente Ilze Valce un, protams, neatkārtojamā scenārija autore, stāstniece – Karina Bērziņa, kura  īsumā pastāstīja par Johana Sebastiāna Baha daiļrades varenību. Skolēni iepazinās ar baroka laika mūziku, izcilā un slavenā komponista Johana Sebastiana Baha spožākajiem skaņdarbiem. Mākslinieki parādīja sarežģītās  Baha mūzikas dažādos izpildījumus. Uzzinājām tā laika spožāko mūziku, sapratām, kā slavenais un apdāvinātais mūziķis komponējis gadsimtiem neaizmirstus skaņdarbus. Mūzikas klausīšanos akcentēja  deju grupas atraktīvais  un emocionālais sniegums.
8. klases skolēniem šī bija atkalredzēšanās ar J. S. Bahu, jo par šo komponistu bija mācījušies jau pagājušajā mācību gadā, taču šajā koncertā Baha mūziku varēja dzirdēt daudz savādākā formā, nekā ierasts.
7. klases skolēniem šī bija pirmā “satikšanās” ar komponistu, tāpēc dzirdētais un redzētais bija kas pavisam jauns.

Markus: “Es uzzināju, kas ir Bahs, ka viņš bija ļoti gudrs un sarakstīja daudz mūzikas”.
Ardis: “Es uzzināju, ka Baham bija divas sievas un daudz bērnu”.
Agate: “Bija interesanti klausīties kā Baha mūziku izpilda mūsdienīgi, tāpat interesanti bija redzēt, ka pie Baha mūzikas var mūsdienīgi dejot”.
Raivo: “Es uzzināju, ka Bahu audzināja un mācīja viņā lielais brālis”.
Jānis: “Es uzzināju, ka Bahs ļoti daudz mācījās no citiem, taču valda uzskats, ka visiem vajadzēja mācīties no viņa”.

Informāciju apkopoja skolotāja N. Matisova

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm