< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

“Ziemassvētki apkārt pasaulei”

“Ziemassvētki apkārt pasaulei”

2021-01-07, 11.03

Lai arī skolā mācības notiek attālināti, tas netraucē Piltenes vidusskolas skolēniem turpināt sevi izglītot attālināti piedaloties iniciatīvas “Latvijas skolas soma” piedāvātajos pasākumos. Laikā no 9. decembra līdz 11. decembrim 5.–9. klašu skolēni vēroja koncertlekciju “Ziemassvētki apkārt pasaulei”. Ar dažādu tautu Ziemassvētku tradīcijām, ēdieniem un dziesmām skolēnus iepazīstināja pasākuma vadītājs, dziedātājs Mikus Abaroniņš. Muzikālo pavadījumu kuplināja Arta Abaroniņa (čells, kontrabass) un Dāvis Bindemanis (klavieres).

Muzikālais ceļojums sākās ar latviešu Ziemassvētku tradīcijām, ar tautas dziesmu “Sidrabiņa lietiņš lija”. Agrākos laikos latvieši svinēja Ziemas saulgriežus, ēda zirņus ar speķi un pīrāgus. Pēc tam skolēni tika aizvesti virtuāli muzikālā ceļojumā uz Vāciju, Krieviju, Austriju, Angliju, Austrumu zemi Japānu, Ukrainu un Ameriku. Tika noskaidrota arī pasaulē populārākā Ziemassvētku dziesma. Izrādās, tā ir “Last Christmas” (Pēdējie Ziemassvētki)! Koncertā skanēja populāras melodijas no filmas “Harijs Poters” un baleta “Riekstkodis”. Visa koncerta laikā skolēniem bija iespējas iepazīt dažādu valstu Ziemassvētku tradīcijas un arī dažādu žanru Ziemassvētku dziesmas.

Pirms koncerta noskatīšanās ar skolēniem tika pārrunātas Ziemassvētku tradīcijas Latvijā –gan kristīgās, gan arī tautas tradīcijas. Attālinātā mācību procesa laikā atsevišķu klašu skolēni veica aptauju par savu vecāku mīļākajām Ziemassvētku dziesmām. Citu klašu skolēni apkopoja savas TOP3 Ziemassvētku dziesmas.

Skolēniem koncerts patika, jo varēja dzirdēt daudzas Ziemassvētku dziesmas – gan jau zināmas, gan arī pilnīgi svešas. Koncertlekcija tika papildināta ar izteiksmīgiem foto attēliem un video materiāliem.

Sākumskolas skolēni Ziemassvētku laikā vēroja biedrības “Kultūrpunkts” piedāvāto multiplikācijas filmu izlasi “Zelta Ziemassvētki”. Pirms pasākuma ar skolēniem tika pārrunātas dažādas pasakas, dažas no skolēniem jau bija zināmas. Tāpat tika runāts par to, kas ir multiplikācijas filma, kā tā top. Multiplikācijas filmu tēmas sasaucas ar tēmām latviešu valodā dažādās klasēs, bija iespējas ieraudzīt lasīto un ekrāna, kā arī iepazīt latviešu multiplikācijas filmas. Skolēniem filmiņas patika, jo tās nebija garas, līdz ar to viegli uztveramas un bērniem saprotamas.

Informāciju apkopoja Nelda Matisova

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm