< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Mūsu maestro Raimonds Pauls

Mūsu maestro Raimonds Pauls

2021-02-15, 18.02

Februāra sākumā, “Latvijas skolas somas” ietvaros, Piltenes vidusskolas 5.-9. klašu izglītojamajiem tika dota iespēja piedalīties lieliskā audio vizuālā koncertlekcijā “Mūsu Maestro Raimonds Pauls”. Tas ir muzikāls stāsts par Raimonda Paula daiļradi – laikmetu, kurā viņš mācījies, strādājis, kā arī par maestro šodienas muzikālajām gaitām.

Koncertlekciju izveidojuši pazīstami un spilgti jaunās paaudzes mūziķi – dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse un komponists Jānis Ķirsis sadarbībā ar kultūrizglītības programmu “Latvijas skolas soma”. Šie jaunie mūziķi, kas bija arī koncerta vadītāji, ir izauguši ar Maestro mūziku un tādēļ lieliski spēj ar to iepazīstināt jauno paaudzi. Bija izveidota jautājumu viktorīna par Maestro Raimondu Paulu, kurā skolēni uzzināja daudz jaunu un iepriekš nezināmu faktu.

Koncertlekcija neļauj ne uz mirkli zaudēt modrību un interesi dažādo muzikālo fragmentu, kā arī paša Raimonda Paula asprātīgo atbilžu un humora dēļ. Tās vadītāju duets lieliski atklāj tautā iemīļotā komponista lielās darba spējas un nerimstošo jaunradi.
Pateicoties šai lekcijai skolēni vairāk iepazina Raimonda Paula muzikālo daiļradi. Tāpat skolēni novērtēja iespēju “ielūkoties” skaņu ierakstu studijā, kurā varēja redzēt un dzirdēt, ko visu ar skaņu tik nespēj izdarīt profesionāla skaņu pults.

“Manuprāt, ar šāda veida pasākumiem skolēni var uzzināt vairāk par mūziku un citām lietām. Man arī patika tas, ka šo pasākumu varēja skatīties jebkurā laikā un vietā. Kā arī man patika tas, ka šim pasākumam bija divi vadītāji, jo tas pasākumā saglabāja dažādību un tas nepalika garlaicīgs.” saka Linda.

Informāciju apkopoja skolotāja Nelda Matisova

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm