< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Kino mūzikas vēsture

Kino mūzikas vēsture

2021-04-28, 10.01

Piltenes vidusskolas 1.-7. klašu skolēni, programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros, piedalījās digitālā koncertlekcijā “Kino mūzikas vēsture”, ko kultūrizglītības programmā piedāvā dziedātājs Mikus Abaroniņš kopā ar multiinstrumentālisti Artu Abaroniņu. Tā ir īpaši digitālā formātā veidota nodarbība par kino mūzikas vēsturi, izmantojama gan attālinātā mācību procesā, gan klātienē klasēs. Skolēniem bija iespēja uzzināt, kā veidojies kino un kā mūzika palīdzējusi šim žanram attīstīties. Koncertlekcijā bija iespēja iepazīt spilgtākos momentus no mēmā kino un pirmajām krāsainajām filmām līdz mūsdienu kino tehnoloģijām. Tika izpildīta mūzika no dažādu žanru filmām: zinātniskās fantāzijas, piedzīvojumu filmām, drāmām un multfilmām. Īpaša uzmanība tika veltīta Latvijas kino mūzikas šedevriem.

Nodarbības digitālais formāts dod plašākas iespējas nodemonstrēt skolēniem mūsdienu tehnoloģiju izmantošanu kino. Skolēni ar interesi un prieku veica testu par redzēto, gan klātienē darba lapā, gan attālināti platformā uzdevumi.lv, kā arī izteica viedokli par to, kādas zināšanas guvuši skatoties koncertlekciju.

Armands: “Uzzināju par to kurā gadā tika uzcelta Latvijas kino studija, kad tika saņemts pirmais “Oskars” un kāds bija pirmais filmu žanrs.”
Markuss: “Es uzzināju ka “Mūzikas skaņas” divas reizes ir iestudētas arī Latvijā.  To, ka pirmās filmas bija tikai 12 sekundes garas un ka Džeimsu Bondu līdz šim ir attēlojuši 6 aktieri.”
Anna: “Es uzzināju cik daudz pazīstamu dziesmu ir nākušas no filmām. Ka mūsdienās daudz izmanto datorapstrādi filmās un to nemaz nevar pamanīt.”
Ļoti priecājamies par iespēju dažādot mūzikas mācību vielas apguvi.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm