< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Piltenes pamatskolas skolēni iepazīst mūzikas instrumentus

Piltenes pamatskolas skolēni iepazīst mūzikas instrumentus

2021-09-20, 14.22

16. septembrī Piltenes pamatskolas 1.–5. klases skolēniem bija iespēja apmeklēt dueta “Violin Diivas” piedāvāto koncertlekciju “Shape of music”. Vijoļu duets “Violin Diivas” dibināts pirms 3 gadiem. Tajā apvienojušās divas talantīgas un radošas multiinstrumentālistes Inese Fedorovska un Lelde Zaržecka.

Pasākuma laikā skolēni klātienē tika iepazīstināti ar klasiskajiem stīgu mūzikas instrumentiem – vijoli, altu, čellu un kontrabasu, kuri bieži ir redzēti attēlos un mūzikas mācību grāmatās, taču klātienē un tik tuvu daudziem nebija izdevies tos ieraudzīt. Koncertlekcijā skanēja gan senie baroka laika un klasicisma skaņdarbi, gan arī mūsdienīgi popmūzikas pārlikumi stīgu instrumentiem. Liels bija skolēnu izbrīns, kad mākslinieces demonstrēja dažādus skaņu atdarinājumus, ko var veikt ar vienkāršas vijoles palīdzību. Skolēni arī uzzināja, ka lielāko stīgu instrumentu sauc “oktabass”, bet pašu mazāko “bošete”. Katram jaunajam nosaukuma līdzi nāca arī interesants stāsts par tā rašanos. Taču vislielāko sajūsmu sagādāja iespēja izmēģināt pašam uzspēlēt čellu un kontrabasu, ko skolēni ar prieku arī izmantoja.

Skolēnu atsauksmes:
Evelīna: “Man ļoti patika spēlēt mūzikas instrumentus. Tas bija interesanti.”
Dace: “Nezināju, ka ir tāds oktabass, kuru var spēlēt tikai pa diviem.”
Vanesa: “Man patika. Bija interesanti un es daudz ko jaunu uzzināju. Patika arī tas, ka pati varēju pamēģināt spēlēt kontrabasu un čellu. Nekad nebiju tos tik tuvu redzējusi.”

Informāciju apkopoja skolotāja
Nelda Matisova

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm