< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Aizvadīta Ventspils novada pedagogu sanāksme

Aizvadīta Ventspils novada pedagogu sanāksme

2022-08-27, 18.57

Tārgales pamatskolā norisinājās Ventspils novada pedagogu sanāksme „Mācies pats un iedvesmo citus”. Domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks novēlēja veiksmi, izturību un panākumiem bagātu jauno mācību gadu.

Izglītības pārvaldes vadītāja Aina Klimoviča izklāstīja izglītības darba aktualitātes, 2022./2023. mācību gada mērķis ir mūsdienīga un kvalitatīva izglītība, kas veido atbildīgus un veiksmīgus cilvēkus. Viņa minēja, ka aizvadītajā mācību gadā Izglītības pārvalde sadarbībā ar SIA “Dynamic University” veica novada izglītības sistēmas izvērtējumu, kas ir būtisks un nepieciešams, lai noteiktu jaunus izaicinājumus un veidotu jaunu stratēģiju. Ar izglītības nozares izvērtējumu var iepazīties novada mājaslapā sadaļā “Izglītība”. Novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Guntis Mačtams iepazīstināja ar jauno kārtību, kā valsts aprēķina mērķdotāciju pašvaldības izglītības iestādēm.

Psiholoģe Diāna Zande skolotājiem radīja iedvesmojošu pārdomu brīdi, stāstot par emocionālo labsajūtu darbā, mājās un ikdienā un sniedzot dažādus ieteikumus, kā ieviest rūpes par sevi. Savukārt Rīgas Stradiņa universitāte Eiropas studiju fakultātes profesore Ilga Kreituse iedeva īsu pamācību Saeimas vēlēšanās, atgādinot, ka ir svarīgi tajās piedalīties.

Pedagogu sanāksmes otrajā daļā ar pašvaldības apbalvojumu “Gada skolotājs” 5 nominācijās tika apbalvoti deviņi pedagogi. Nominācijā  “Par inovācijām izglītības procesā” sveica Ugāles vidusskolas skolotāju Jāni Ekšteinu un Piltenes pamatskolas skolotāju Madaru Šternu-Matisoni, nominācijā “Par ieguldījumu un sasniegumiem atbalsta pasākumu nodrošināšanā izglītojamajiem” – Zūru pamatskolas sociālo pedagogu Egitu Gaili un Tārgales pamatskolas skolotāju Sabīni Eglīti. Nominācijā “Par kvalitatīvu, atbildīgu, radošu darbu, augstu kompetences līmeni, aktīvu sabiedrisko darbību izglītības jomā” apbalvojumu saņēma Piltenes pirmsskolas izglītības iestādes “Taurenītis” skolotāja Elīna Baļķena un Puzes pamatskolas pirmsskolas skolotāja Revita Kraule, nominācijā “Par ieguldījumu un sasniegumiem audzināšanas, ārpusstundu un interešu izglītības darbā” – Piltenes pamatskolas skolotāja Svetlana Grundmane un Užavas pamatskolas skolotāja Anita Pāvelsone, bet nominācijā “Par mūsdienīgu un kvalitatīvu izglītības darba organizēšanu un vadību” apbalvota Ugāles pirmsskolas izglītības iestādes “Lācītis” izglītības metodiķe Daina Vispoļska.

Pateicības raksti par radoša un kvalitatīva pedagoģiskā procesa organizēšanu tika pasniegti Popes pamatskolas skolotājām Intai Skujai, Līgai Sojai, Gintai Žeimundei, Lindai Kiršteinei, Paulai Sniedziņai un Simonai Jēkabsonei. Pateicību par ilggadēju, kvalitatīvu darbu Tārgales pamatskolā, radošu pieeju skolēnu mācību un audzināšanas procesā saņēma Tārgales pamatskolas skolotāja Maija Sālījuma.

Izglītības pārvades vadītāja Aina Klimoviča teica arī iedvesmojošus ievadvārdus Popes pamatskolas direktorei Paulai Sniedziņai un Vārves PII “Zīļuks” vadītājai Baibai Puzulei, novēlot izturību un panākumus darbā jaunajos amatos. Sanāksmes noslēgumā pedagogus ar stāstiem par dzīvi un skaistām melodijām koncertā iepriecināja Juris Hiršs.

“Paldies ir valūta, kas nav mainījusi kursu un visiem ir saņemama par brīvu. Mīļš paldies visiem pedagogiem par sadarbību aizvadītajā mācību gadā, meklēsim jaunas idejas un pieredzi. Veiksmi jaunajā mācību gadā!” novēl Izglītības pārvades vadītāja Aina Klimoviča.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm