< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Par noteikumiem kuģošanas līdzekļu izmantošanā

Par noteikumiem kuģošanas līdzekļu izmantošanā

2023-03-15, 10.25

VSIA “Latvijas Jūras administrācija” informē, ka pasažieru pārvadājumi pa ūdeņiem (upēm, ezeriem u. tml.) komerciālos nolūkos notiek tikai ar tādiem kuģošanas līdzekļiem, kuri ir reģistrēti Jūras administrācijas Latvijas Kuģu reģistrā (turpmāk – Kuģu reģistrs).

Saskaņā ar Jūras kodeksa 8. panta otrās daļas 1. punktā noteikto kuģošanas līdzekļus, kuri pārvadā pasažierus komerciālā nolūkā, ir jāreģistrē Kuģu reģistrā. Reģistrācija Kuģu reģistrā paredz, ka tiek veikta kuģa pārbaude, lai pārliecinātos par tā atbilstību spēkā esošo normatīvo aktu prasībām – kuģa un tā aprīkojuma drošību, apkalpes kvalifikāciju un prasmi rīkoties avārijas situācijās.

Vienlaikus vēršot uzmanību, ka saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likumā noteikto par kuģa ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu ir paredzēta administratīvā atbildība, ja kuģošanas līdzeklis nav reģistrēts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, ir paredzēta administratīvā atbildība, uzliekot naudas sodu kuģa vadītājam no 200 līdz 400 naudas soda vienībām.

Aicinām attiecīgo kuģošanas līdzekļu īpašniekus vērsties VSIA “Latvijas Jūras administrācija” Kuģu reģistrā pa tālruni 67062162 vai 67062165, e-pasts [email protected], Kuģošanas drošības inspekcijā pa tālruni 67062166 vai 67062168, e-pasts [email protected], lai veiktu nepieciešamās darbības saistībā ar kuģu drošības pārbaudi un reģistrāciju.

Informācijas avots – VSIA “Latvijas Jūras administrācija”

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm