< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Ventspils novadā notiks sešriteņu mototehnikas vadītāju apmācība

Ventspils novadā notiks sešriteņu mototehnikas vadītāju apmācība

2023-05-25, 15.43

26. un 27. maijā Ventspils novada Vārves, Tārgales un Piltenes pagastos norisināsies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 46. kājnieku bataljona karavīru plānveida sešriteņu mototehnikas “Bombardier MAX 650” vadītāju apmācība. Apmācībā karavīri trenēs sešriteņu mototehnikas “Bombardier MAX 650” vadītāšanas praktiskās iemaņas, lai nepieciešamības gadījumā būtu gatavi izmantot šos transportlīdzekļus, pārvietojoties sarežģītā un šķēršļotā apvidū. Mācību uzdevumu izpilde notiek ar  AS “Latvijas valsts meži” un Ventspils novada pašvaldību saskaņotās teritorijās.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 60 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un sākotnējo fizisko sagatavotību. Ar kandidātu prasībām var iepazīties: www.klustikaravirs.lv/dienests-zemessardze. Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, Talsu novada, Ventspils valstspilsētas un novada iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruni 25627389 vai rakstīt uz e-pastu [email protected], vai personīgi ierasties vienībā – Ventspils novads, Vārves pagasts “Vanagi”. Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā – zvaniet 1811, rakstiet [email protected] vai aizpildiet anketu: www.klustikaravirs.lv/dienests-zemessardze. Vairāk informācijas par Zemessardzi tīmekļvietnē: www.zs.mil.lv Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Iedzīvotāju ievērībai! Pa autoceļiem Vārves, Tārgales un Piltenes pagastos notiks sešriteņu mototehnikas īslaicīga pārvietošanās. Nacionālie bruņotie spēki aicina Ventspils novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu.

Foto: Zemessardzes 46. kājnieku bataljona arhīvs
Informācijas avots – Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm