< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Skolēni viesojas Livonijas ordeņa pilī

Skolēni viesojas Livonijas ordeņa pilī

2019-11-04, 10.21

Oktobrī, iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros, Piltenes vidusskolas 7. klases skolēni viesojās Livonijas ordeņa pilī un piedalījās Ventspils muzeja piedāvātajā muzejpedagoģiskajā nodarbībā “Viduslaiki pilī”. Viņiem tika dota iespēja iepazīties ar dzīvi viduslaikos un ietērpties tā laika apģērbā.

“Mēs devāmies uz Ventspili, kur apmeklējām Livonijas pili. Tur skatījāmies prezentāciju par viduslaikiem, mērījām tērpus un izstaigājām pili no viena gala līdz otram. Es uzzināju daudz jauna par to, kas notika viduslaikos un arī to, cik smagas bija bruņas” (Alise).
“Jauki bija tas, ka mūs mīļi uzņēma. Mēs uzzinājām daudz jauni faktu un varējām iejusties viduslaikos, pārģērbjoties tā laika drēbēs” (Evelīna).
“Man ļoti patika tas, ka varējām uzkāpt pils tornī” (Ralfs).
“Es uzzināju, ka viduslaiku sievietes nedrīkstēja rādīt matus un meitenes precējās 12 gados un ka puiši nēsāja kurpes, kas līdzīgas elfu apaviem. Pasākuma beigās mēs fotografējāmies. Bija ļoti jauka diena” (Rūta).
Skolotāja Dace, kas kopā ar bērniem apmeklēja pili, saka tā: “Uzskatu , ka šī nodarbība viduslaiku pilī bija ļoti interesanta un noderīga skolēnu zināšanu nostiprināšanai. Šeit viņi varēja iejusties viduslaiku gaisotnē un dažādās ļaužu kārtās. Viņi iejutās gan ordeņa brāļu, mūku, gan pils komtura un viduslaiku sievietes tēlos, uzvelkot tā laika apģērbu. Šī pārģērbšanās skolēniem patika vislabāk un droši vien visilgāk paliks arī atmiņā”.

Informāciju apkopoja Nelda Matisova,
iniciatīvas “Latvijas skolas soma” koordinatore Piltenes vidusskolā

 

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm